luni, 28 ianuarie 2013

Câteva gânduri (anonim)


Nici nu stiu cu ce sa incep…cred ca ar fi bine sa se afle ce se intampla in liceu,dar pentru ca vreau sa termin liceul fara sa-mi tina morala anumiti profesori sau sa-mi dea note pentru ce fel de persoana sunt si nu pentru ce stiu nu imi permit sa vorbesc in public despre “comunismul” proaspat instalat. 

Voi incepe cu una dintre profesoarele cele mai criticate din aceste liceu, care tot timpul da dovada de comportament care nu mi se pare normal: d
oamna Petculescu s-a apucat sa dea note mici inca din a doua ora, nu stiu ce incearca sa demonstreze..tot ce face este sa inspaimante elevii (si nu exagerez). E oribila ora de geografie si nici macar nu ne trebuie mai departe,iar pentru cultura generala..nu cred ca tine de cultura generala sa stii de ce izoterma de 0 grade trece pe la 71 grade latitudine Nordica in Europa si pe la nu stiu cat in America,astea sunt subiecte de olimpiada din cate am inteles. In fine,frustrare mare cu geografia,e chin sa inveti fortat la ceva ce nu-ti palce... 

Si inca ceva,sunt absolut de acord ca nu catalogul electronic,slideurile sau mai stiu eu ce ne ajuta sa facem performanta. E o adevarata tragedie insa daca te impotrivesti catalogului electronic,vine diriginta si tine morala(din nesimtiti, mediocri si nedemni de liceu nu ne scoate).

Sau sa nu mai spun de controalele directorului de la inceputul clasei si de regulamentul impus,cat de stupide sunt. Cica “doamnele profesoare pastreaza decenta prin imbracaminte etc iar voi trebuie sa luati exemplu”. Sau cica nu mai avem voie sa mancam in clasa,nici pe holuluri,mancaruri cu miros puternic (in categoria asta intrand si mancarea adusa de acasa).

Inca ceva: la olimpiada de geografie de saptamana trecuta(sau nu stiu exact cand a fost),o eleva care participa la olimpiade la geografie dintr-a 9-a a acceptat sa mearga si anul asta. Nu s-a pregatit,dar la supraveghere a fost Rotea care i-a lasat pe toti sa copieze si nu stiu cum,dar doamna Petcuelscu a aflat.. I-a zis apoi colegei mele in clasa ca oricum o trecea,chiar daca a copiat,dar pe ceilalti i-a trecut in functie de cum le-a apreciat personalitatea si spera ca a facut alegeri corecte si ca domnul Rotea sa nu comenteze..si oricum nici nu crede ca Rotea se va obosi sa citesca lucrarile. Adica doamna Petculescu,care este impotriva copiatului, brusc devine rezonabila cand are un elev la olimpiada. Este trist cum de intalnim atata ipocrizie printre profesori.

Concluzia: abia astept sa plec din liceu.

Niciun comentariu: