sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Cateva stiri: adevaruri tulburatoare (Cineva de la a XI-a )

Am aflat anul acesta cateva informatii, pe care as vrea sa le fac publice, nu mi s-au parut de ignorat! Cu ce sa incep? Sa incept prin a spune faptul ca, elevi de clasa a IX-a, care anul acesta isi formeaza o parere despre acest liceu, au ca profesoara de fizica pe doamna C. Nu ar fi intocmai o problema, dar acei elevi se presupune ca sunt la profil de "fizica intensiv", pe cand doamna C. am aflat ca este "importata" din Craiova, cu pile. Nu are importanta cum de stiu faptul ca doamna C. pune elevii sa ii rezolve problemele la tabla (pe toate), deoarece nu stie sa le faca. Pentru a verifica rezultatul de la tabla, se uita la raspunsurile cartii si intreaba "spuneti copii, asa v-a dat si voua?" Si bine inteles ca acestia vor afirma, in gluma sau nu, ca da.. Mi se pare sub orice critica, ideea ca acesti elevi pornesc prost din primul an. Astfel de profesori ar trebui sa predea in Grivita. Sa nu mai spun ca nu se pot numi "profesori".

Continui cu stiri legate de doamna T, profesoara de limba romana. Nu stiu daca mai are sens sa mentionez faptul ca nu este titulara(ce cauta in Vianu??), ca in loc sa predea subiecte de BAC, spune tot felul de aberatii de pe vremea comunismului, precum povesti din viata personala si alte aspecte in acest gen. De multe ori, aceasta spune ca "lectia aceasta nu va trebuie la BAC, insa o vom face". Carti interesante pot citi si eu, in particular.
Iar acum, voi scrie ceva..neimportant, insa amuzant. :)) Anul trecut, la olimpiada de romana, a supravegheat...insasi doamna T!  Olimpiada s-a tinut in laboratorul doamnei S., doamna profesoara de fizica. Stiti globul acela "plutitor"? :) Nu stiu exact ce sau cum a facut doamna T, insa stiu sigur, din ce am auzit, ca a reusit sa il sparga.. (va puteti imagina acest scenariu) "Nevinovata" fiind doamna T, pretul globului a fost platit  de elevii doamnei S. Na, se mai intampla :)))

Am vazut de curand, intamplator, facebook-ul doamnei D, profesoara de limba franceza. Am aflat ca face yoga!! Nu am nicio problema cu religia budista, sau cu acest ...sport. Insa unele poze sunt cu adevarat penibile. Un profesor trebuie sa isi afirme o imagine respectuasa, atata timp cat este vazut de elevi. Acele imagini, sincer...dau de gandit. Nu am auzit exact cum este ca profesoara, nu ma mai leg si de aceasta problema.

Imi spunea un baiat de clasa a IX-a, ca face romana cu doamna A., profesoara noua de limba si literatura romana. Dar am aflat ca nici macar nu este profesoara de romana, ci a absolvit Teologia. Deci practic, este profesoara de religie, care preda romana. Sub orice critica!! Nu m-am interesat ce si cum preda, se subintelege.

Am terminat cu profesorii, daca mai aflu noutati, revin. Continui cu asa numitele colective...ce era si ce este!! Cine isi poate numi colectiv, adunatura de colegi din clasa?? Aici ma refer la cei care inca sunt in Vianu, acum mai multi ani am auzit ca era mult mai bine. Adunaturi de fite, de elevi plini cu bani, ingamfati, insuportabili. Fiecare incearca sa isi arate aerele de "vianisti", nimic interesant si inteligent. In loc  sa vii de placere la scoala, te gandesti la multimea de prosti care au invadat liceul, cu care nu ai ce discuta...

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.